Att må bra är väl något som nästan alla är intresserade av att göra, såväl ung som gammal. En sak som påverkar huruvida man mår bra eller ej är vad man äter. Här kommer därför några tips på hur man kan äta bra för att på så sätt också må bra.

Ät grönsaker

Givetvis ingen hemlighet, dock alltid viktigt att understryka. Livsmedelsverket rekommenderar att man dagligen äter ett halvt kilo grönsaker, vilket faktiskt inte är så svårt att få i sig som man kanske tror. En frukt på morgonen, rejält med sallad till lunch samt lite frukt eller grönsaker till kvällen och vips så är man uppe i ett halvt kilo.

En typ av grönsaker som är lite extra nyttiga är grönsaker med gröna blad som till exempel, spenat, grönkål och broccoli eftersom dessa är rika på C-vitamin, kalium och folsyra, vilket framför allt är viktigt att få sig tillräckligt av när man är gravid.

Mer vego, mindre kött

Ett annat bra tips om man vill äta bättre är att äta mindre kött till förmån för vegetariska alternativ, som till exempel linser, bönor, ärtor och soja. Det finns många spännande rätter man göra med dessa livsmedel som bas.

Rekommenderade artiklar