Du som har ett mål med din träning kan hamna på olika platåer. Du klarar inte att få ned tiden på joggingrundan eller har inte fått öka vikterna på gymmet i flera veckor. Hur kommer du ur svackan och presterar bättre? Kosttillskott kan vara en väg att gå.

Hos Greatlife finns det flera kosttillskott för magnesium, D3, multivitaminer, probiotika, c-vitamin och så vidare. Många som tränar hårt känner att de får bättre kontroll över sin träning och kan prestera bättre när de äter kosttillskott under en längre tid. Så vad gör dessa kosttillskott för nytta i din kropp?

  • Probiotika – hjälper till att hålla magen och tarmfloran i balans. En välfungerande mage tillåter dig att träna som du vill, när du vill.
  • Järn – järnbrist är vanligt hos kvinnor och visar sig främst i trötthet och kyla. Dock måste tabletterna tas under en lång tid för att du ska märka några resultat. Du kan göra ett enkelt hemmatest för att fastställa om du har järnbrist eller inte.
  • C-vitamin – brist på den här vitaminen kan leda till minskad immunförsvar. Om du känner dig frisk i övrigt men drabbas konstant av förkylningar kan du testa att ta c-vitamintillskott.
  • Astaxanthin – den starkaste antioxidanten på marknaden. Den förbättrar hudens kvalité och ger snabbare återhämtning efter hård träning.
  • Magnesium – det här är en viktig beståndsdel som kroppen vill ha. Med tillskott av magnesium får du bättre proteinsyntes, normal muskelfunktion, återställer elektrolytbalansen och har även effekt på energiomsättningen och celldelningen.
  • Omega 3 – sänker blodfetter och blodtryck, kan lindra depression och minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Mycket av det som finns i dessa kosttillskott finns i vår mat och om vi äter en varierad kost så kanske vi inte alltid behöver ta till andra metoder för att få i oss viktiga ämnen. Det är inte alltid som det fungerar med vitaminintaget och mineraler. Då är kosttillskott ett mycket bra sätt att i sig de viktiga ämnen som vår kropp behöver.

Rekommenderade artiklar