Ett förhållande handlar inte bara om kärlek och lust. Efter den första förälskelseperioden slutar man inte vara kär, men det kan ändå uppstå hinder och komplikationer som kan förstöra relationen om man inte tar itu med det. 

Svartsjuka

Det är aldrig vackert att vara svartsjuk, men det är lätt hänt att man drabbas av det. Att vara svartsjuk i ett förhållande kan leda till många bråk och mycket ilska.

Man måste lära sig att ta itu med sådana känslor och handskas med dem på rätt sätt. Lättare sagt än gjort. Man älskar sin partner så mycket att man blir svartsjuk så fort den pratar eller har roligt med någon annan. Sådana känslor är svåra att hålla nedtryckta och bara önska bort.

Märker ni att ert förhållande är besudlat med svartsjuka kan ni behöva prata ut och se varför dessa känslor uppstår och vad ni ska göra för att motverka att en eller båda av er känner så. Läs gärna mer om hur man får hjälp på svartsjuka.com.

Kompromissa

Det är oattraktivt att ha en partner som alltid måste få sin vilja igenom. Dessa människor har inte lärt sig vad det betyder att dela sitt liv med någon annan. Man behöver komma överens och det är inte alltid som båda två bli nöjd.

Bara en sådan liten sak som att kompromissa vilken film man ska se på fredagskvällen kan vara gott för förhållandet. Den som får sin vilja igenom den gången kommer vara mer villiga att låta sin partner välja nästa gång.

Prata med varandra

Om man tycker att ens partner gör något störande kan det vara viktigt att faktiskt berätta det. Partner kanske inte ens är medveten om att den har en sådan ovana och slutar. Problemet som kanske skulle äta på ens tankar och tycke om partner är som bortblåsta.

Kommunikation är A och O i förhållandet. Ni ska båda två känna er säkra att dela med er av tankar och känslor utan att dömas eller förnedras på något sätt. Hur trivialt det än må vara måste din partner få göra sin åsikt hörd. Annars kommer man att börja bråka om saker som ena partnern inte ens visste var ett problem medan den andra har gått och ältat irritationen i flera månader. Så prata med varandra. Det kommer att leda till mer tillit och kärlek i ert förhållande. Vi lovar.

Rekommenderade artiklar