Det är många som blir förkyld under vinterhalvåret och därför kan det vara bra att beväpna sig mot med rätt vapen för att förhindra och kurera förkylningar.

5996845-woman-having-bad-cold-blowing-her-nose

Varför blir vi förkyld?

Troligtvis är det så att den största anledningen till att fler människor blir förkyld på vinterhalvåret är helt enkelt för att man spenderar mindre tid utomhus och mer tid inomhus tillsammans med andra människor, vilket gör att det är lättare att vi smittar varandra.

I en artikel från 2008 på sidan Forskning & Framsteg har man lyckats visa att torr luft och kyla har gjort att influensavirus smittats lättare mellan marsvin, och de smittas mycket på samma sätt som människor. Har man på ett sätt eller annat fått sin innertemperatur sänkt, genom att somna i en snödriva eller ramlat i sjön på vintern kan man bli mottagligare för sjukdomar, men de förkylningssymptom man då kan uppleva beror då oftast på en bakteriell lunginflammation, och inte en virusförkylning.

Lindra förkylningar

Det finns inte riktigt något bra sätt att bota en förkylning, men det finns tillräckligt med saker som kan lindra förkylningar. Till att börja med bör man dricka mycket vätska och undvika att överanstränga kroppen när man blivit förkyld. Vill man göra mer än bara det kan man besöka till exempel apomera.se för att hitta både ett och annat som kan lindra besvär som nästäppa, hosta och andra irritationer som kan uppstå.

Förhindra förkylning

Bästa sättet att förhindra förkylningar är att helt enkelt minska hur mycket man utsätter sig för viruset. Och första steget där är då att hålla sig borta från andra smittade människor. Virus kan överleva utanför kroppen omkring sju timmar, vilket är varför man kan bli smittad av att röra samma ytor som en smittad person. Ett sätt att motverka detta är därför att ofta tvätta händerna under förkylningsperioder.

Rekommenderade artiklar