Vår hud är kroppens största organ. Det är också det som vi först ser av oss och ska vara vårt skyddande lager för resten av kroppen. Med tanke på detta är det viktigt att vi tar hand om vår huds hälsa både för vår insidas skull men också för att vi vill såklart att vår hud ska se bra ut. Vi kan just nu tipsa om hudprodukter från dermalogica som är en prisvärd hudvårdsserie med fokus på naturliga oljor och extrakt.

Ansikte

Vårt ansikte är kanske det första vi tänker på i frågan om att sköta om sin hud. Hur du bäst sköter om just din hud beror på vilken typ av hud du har. En bra hudvårdsrutin är viktigt för att ta hand om din hud morgon och kväll. Ansiktsrengöring behövs för att tvätta bort orenheter från smink, talg och svett.

Rengöring kan komma i olika former såsom gel, lotion och olja. Man applicerar produkten och masserar i runda och lugna drag på ansiktet och avslutar med att skölja med ljummet vatten.  Ett ansiktsvatten är bra att använda som nästa steg och neutraliserar huden och tar bort de sista eventuella sminkresterna. Beroende på hudtyp kan du välja antingen återfuktande, lugnande eller por-sammandragande. En peeling kan du använda en gång i veckan för att ta bort döda hudceller. Tänk på att detta kan irritera ansiktet om du ha känslig hud, välj en anpassad för din hudtyp. En ansiktsmask kan du också använda någon gång i veckan för att ge din hud extra näring och återfuktning. Något du kan använda varje dag efter rengöring är ett serum som hjälper huden att behålla fukten. Efter detta är det dags att smörja in din dag eller nattkräm.

För att sammanfatta bör din hudvårdsrutin dagligen bestå av rengöring, ansiktsvatten, serum och ansiktskräm. Peeling samt masker kan du göra någon gång i veckan.

Fötter

Fötterna är något som ofta glöms bort, men se till att även ta hand om dessa för att undvika förhårdnader och sprickbildning. Varje dag kan du se till att smörja in dem med en fet kräm anpassad för fötter. Försök även att använda en fotmask en gång i veckan. Du kan även när du smörjer in fötterna på kvällen använda rikligt med kräm och sova med sockar, då blir effekten nästan som en mask.

Rekommenderade artiklar