Att röra på sig är oerhört viktigt får vår hälsa och vårt välmående. Vi har allt mer stillasittande arbeten så det är viktigt att vi hittar någon träningsform som tilltalar oss och som vi tycker om att utföra. Här ger vi dig några tips på olika former av träning som du kanske skulle tycka om.

Kampsport och karate

Vi börjar med en kampsport och grenen karate. Det är en lärande kampsport där du får förutom att träna upp din smidighet också utvecklas som person. Respekt och gemenskap är två ledord som finns inom karaten.  Alla tränar tillsammans och man kan träna enbart för att det är kul men också för att förbättra konditionen. Träningen anpassas efter din ålder och efter den förmåga du har. Du kan träna karate livet ut. Ett bevis på hur duktig du har blivit visas av färgen på ditt karate bälte. Det finns ett ranking-system med olika grader och färger som visar din utveckling inom karaten.

Andra träningsformen som kan passa

Som du kanske redan vet så finns det allt för många träningsformer för att vi skulle kunna skriva om var och en. Här tipsar vi om några andra träningsformer som kan passa. Ridning kanske kan vara ett intresse som funnits när du var ung. Varför inte ta upp det intresset igen. Bowling kan också vara en sport som ger dig bra med träning även om man inte kan tro det. Försök att hitta det som du tycker om så kommer det bli lättare att ge sig iväg. Det behöver inte alltid vara att man ska ge sig iväg till ett gym utan det kan fungera med simning, löpning eller cykling som du enkelt kan utföra.

Rekommenderade artiklar