Sommaren lider mot sitt slut, men det behöver ju inte betyda att man behöver gå i ide för det. Tvärtom så är hösten en alldeles utmärkt årstid för att ta itu med träningen. Här kommer därför några tips hur man kan höstträna på olika sätt.

Löpning

Hösten är på många sätt idealiskt för löpning, framför allt september och början av oktober då temperaturen ofta är väldigt behaglig och aningen svalare än under sommaren. Finns det något härligare än att ge sig ut på en löprunda precis efter att regnet fallit? Troligtvis inte.

Cykling

Många förknippar nog cykling främst med sommaren, men faktum är att även hösten ger många möjligheter till fina cykelrundor och när det i november börjar bli alltför kallt finns det ju givetvis ingenting som hindrar att man sätter sig på en motionscykel och kör några mil under tak.

Gym och bollsporter

När hösten fram i november som sagt blir lite väl kall är det ofta skönast att flytta träningen inomhus. Gym och olika former av styrketräning är så klart alltid ett bra alternativ, men även olika former av inomhusbollsporter, som till exempel innebandy, tennis, badminton eller basket.

Rekommenderade artiklar