Att träna sin kondition på regelbunden basis är något som du kommer att märka gör gott för både kropp och själ. Det håller dig frisk, du orkar mer och kan dessutom koncentrera dig bättre.

Här berättar vi om den kanske bästa formen av konditionsträning.

Skidåkning är bra för kropp och själ. Förutom ordentlig träning som påverkar ditt humör positivt är det också en träningsform som låter dig ta del av allt naturen har att erbjuda. Att åka några mil på ett skidspår gör underverk för ditt humör

När snön kommer

När väl skidsäsongen startar borde du direkt ta på dig skidorna och åka ut. I en artikel från Expressen argumenteras det att skidåkning faktiskt är den bästa träningsformen som finns. Förutom att skaderisken är betydligt lägre än när du joggar, tränar du faktiskt också hela kroppen: ben, bål och armar. Om du dessutom varierar din skidåkning och terrängen du åker i kommer du få träning som hela tiden utmanar din kropp och gör den starkare.

Utrustning

Har du aldrig åkt skidor förut måste du börja med att köpa in den utrustning du behöver. Gå till en lokal sportaffär för att prova ut ett par skidor och pjäxor som passar. Många tror att vallfria skidor är de enklaste att äga, men faktum är att valla ger dig större möjligheter att påverka din åkning och anpassa dig efter rådande snöförhållanden.

Kom ihåg att du som nybörjare inte alltid behöver den dyraste utrustningen utan om du bara åker för skojs skull kan det räcka med att köpa ett baspaket.

Sätt igång redan idag

Det finns faktiskt hjulskidor som du kan åka på under sommaren. Det är skidor med hjul på, som tillåter dig att träna samma muskler som under traditionell skidåkning. Flyg fram mellan stora öppna fält på asfaltsvägar med dina hjulskidor och börja träna redan i sommar.

Toppa formen

Rekommenderade artiklar