shutterstock_278451398

Träning behöver inte vara något man måste fara till gymmet för att genomföra, är man bara lite klipsk och uppfinningsrik går det bra att träna många olika former nästan oavsett var man är.

Ta hjälp av teknologi

Det finns många där ute som tränar med hjälp av videos och genom att följa instruktioner, detta kan vara ett väldigt bra sätt att få in variation i sin träning, så länge man kan hitta en bra variation av videos. Men direkt så kanske man ursäktar att man inte kan träna för att man inte har sina tränings DVD:er eller ens en TV att spela upp dem på. Det är här som lite nyare teknologi kommer till räddning. Med en iPad eller liknande kan man lätt spela upp dessa videos oavsett om man är ute i sommarstugan eller ute och campar i skogen. Men exempelvis ett iPad Air fodral kan man helt enkelt ställa upp den i en vinkel och låta den säkert stå medan man utför alla övningar.

Ta hjälp av naturen

Igen faller vi tillbaka på omständigheter som att vara ute i naturen och träna, här finns det ju egentligen färdiggjorda hinderbanor att springa, stenar att lyfta, sjöar att simma i, även om det sistnämnda nog är bäst att låta vara till högsommaren. Och naturligtvis är det ju hur lätt som helst att hitta en plats att göra lite armhävningar eller situps på. Har man nära till stranden kan man alltid prova en löprunda längst den. Det estimeras bränna nästan dubbelt så många kalorier att springa på ett underlag som en sandstrand jämfört med plan mark, på grund av de sätt som marken rör sig under foten och att man inte lika lätt får samma kraft i trampet.

Rekommenderade artiklar