Att skönhet kommer inifrån är ett bekant begrepp. Det är också något de flesta håller med om. Det finns däremot saker du kan göra för att känna dig vackrare och må bättre även på utsidan.

SkönhetFör att bli vacker finns det ett par grundregler du bör ha i åtanke. Du ska sova rätt och tillräckligt mycket, äta näringsrik och nyttig mat samt motionera. Med de tre enkla stegen går det att må mycket bättre och i slutänden även se bättre ut. Ett gott självförtroende utstrålar en skönhet inget smink kan ersätta.

Det rekommenderas att du ska sova minst sju timmar varje natt men siffran kan variera beroende på ålder. Yngre personer, framförallt personer under 15, bör sova minst nio timmar. Det är under sömnen som kroppen hinner bearbeta all information du har tagit in under dagen. Det är även under sömnen som din kropp reparerar dina muskler om du har tränat. För lite sömn kan göra att du känner dig tröttare under dagen och att du lättare upplever stress. Stress kan också byggas upp i kroppen om du inte äter tillräckligt mycket, eller om du inte äter rätt mat.

En god kost består av alla de vitaminer och mineraler du behöver och äter du inte tillräckligt med nyttig mat kan du få vitaminbrist. Vet du med dig att du har svårt att äta tillräckligt nyttig mat kan du alltid äta vitamintillskott. Brist på vitaminer och mineraler kan påverka stora delar av din kropp beroende på vilken mineral du saknar. Swiss Clinic har tagit fram en speciell skönhetskost som hjälper till att stärka din hud, ditt hår och dina naglar. Kosten hjälper dig att se yngre ut och den tar fram din naturliga lyster och utstrålning.

Du kommer snart märka att om du följer råden om mat och sömn att du kommer att må mycket bättre. Din hy kommer upplevas som fräschare, du kommer inte känna dig lika stressad och du kommer att orka mer under dagen.

Rekommenderade artiklar