Medvetenheten om vad vi stoppar i oss ökar allt mer, vilket givetvis är glädjande eftersom maten har oerhört stor påverkan på vår hälsa, både i det korta och i det långa loppet. Av den anledningen tänkte vi här komma med några tips på saker som är bra att få i sig om man vill leva sunt.

Frö

Fröer av olika slag som till exempel solrosfrö, linfrö och chiafrö är något som är väldigt nyttigt att få i sig då de innehåller många olika näringsämnen, som till exempel protein, omega-3 samt en rad olika mineraler.

Grönsaker

Grönsaker är något man definitivt inte kan få för mycket av, vilket är tur eftersom grönsaker som bekant är vansinnigt gott. Ett bra tips är också att se till att få i sig grönsaker som är lite extra nyttiga, som till exempel gröna bladgrönsaker i form av broccoli, grönkål och spenat då dessa är rika på bland annat C-vitamin och folsyra.

Frukt och bär

Frukter och bär är också något man ska njuta av till fullo då de innehåller mycket vitaminer och andra nyttigheter. Ett bra tips är att äta mycket av blåbär och gojibär eftersom dessa är fullproppade med olika så kallade antioxidanter som skyddar kroppen mot bland annat fria radikaler.

Rekommenderade artiklar