Den som tränar vet att det finns risker med detta och det gäller att man värmer upp väl innan man kör igång sitt träningspass men också att man stretchar ut ordentligt efter man tränat klart. Vi kan pressa våra kroppar relativt hårt och även som vältränad så kan olyckan vara framme och vi skadar oss vid träning.

Uppvärmning är viktigt så att kroppen får komma igång och känna av den belastning som komma skall. Gå inte ut stenhårt direkt du börjar träna utan öka successivt så att kroppen hänger med på vad som händer. Även om man är vältränad så kan det hända att något går fel och skulle det mot förmodan hända något så gäller det att se till att få vård omgående. Adolf Fredriks Fysiocenter är en klinik som tar sig an träningsrelaterade skador. Med hjälp av naprapater, sjukgymnaster och kiropraktorer så kan de komma till rätta med den skada som uppstått.

När du väl är behandlad så får du se till att följa de råd som du fått och genomföra den rehabtränings som behövs för att du snabbt ska komma tillbaka till ditt vanliga jag igen. Även om det varit en skada så kan rörelse i rätt mängd vara bra för dig. Följ alltid de råd som du får från expertis och hitta inte på några egna konstiga övningar. Väl tillbaka så får du känna dig för hur mycket och länge som du orkar träna innan du är helt återställd. Det gäller att lyssna på sin kropp.

Rekommenderade artiklar