Att ha ont i ryggen är vardagsmat för många av oss och det finns många olika problem du kan få med ryggen. Någonting som påverkar ryggen otroligt mycket är vår arbetsställning och belastning. Ofta har vi ont i ryggen på grund av att vi sitter på fel sätt eller lyfter på fel sätt. Överbelastningar och förslitningar är vanliga orsaker till att vi får ryggbesvär.

Hjälpmedel mot ryggont

Om ditt ryggont beror på att din arbetsställning inte är ergonomisk finns det hjälpmedel mot det. Oftast kan du inte påverka ditt arbete men du kan alltid försöka tipsa din chef om ergonomiska stolar och skrivbord som kan hjälpa dig till en bättre arbetsställning. Någonting du kan göra själv är att använda ett ryggstöd, de kan du bland annat köpa i webbutiken Pryotoma.

Få hjälp av sjukgymnastik och träning

Du kan få hjälp mot ditt ryggont på flera olika sätt. Bland annat kan du ta hjälp av en sjukgymnast som kan lära dig olika övningar. Ett annat sätt är att träna för att stärka ryggen. Det finns många ryggstärkande övningar som du enkelt kan göra hemma utan några redskap eller träningsmaskiner. Om du besväras mycket är det alltid klokt att söka medicinsk hjälp för att få rätt behandling.

Rekommenderade artiklar