Vad är det som gör att vissa går långt och blir stjärnor? Till en viss del har det så klart med talang att göra men det finns något mer som förenar alla de stora stjärnorna. De vet alla om hur viktigt det är att sätta mål med sin träning för att lyckas.

Det är nämligen väldigt svårt att bli motiverad utan att sätta upp just mål. Man pratar då om delmål och totalmål. Vad behöver du göra den närmaste månaden? Var vill du vara i din skidåkning då? Var vill du vara om fem år?

Marit Björgen

Rätt utrustning kan öka motivationen

Många upplever att de blir mer motiverade när de investerar i rätt utrustning. Det blir helt enkelt roligare att träna och jobba för sina mål om man har de allra bästa förutsättningarna för att lyckas. Länna Sport är en butik i Sverige som du kan besöka via internet. Du har fri retur och frakten kostar inget. De har dessutom ett oerhört stort urval av skidutrustning och funktionella kläder du kan välja och vraka mellan. Här kan du köpa både lösa längdskidor och hela längdpaket. Passa på nu innan snön redan är kommen så att du är förberedd.

Skidlopp

Det bästa och enklaste sättet att sätta upp konkreta mål är att anmäla sig till diverse skidlopp. I Sverige är det mest kända skidloppet så klart det klassiska Vasaloppet som anordnas första söndagen i mars varje år. Vasaloppet är öppet för alla och det är verkligen en utmaning. Om du är väldigt bra på längdskidor kan du försöka få en bra tid. För många är det viktigaste dock att ta sig i mål, vilket inte alltid är så enkelt det med tanke på svårighetsgraden på loppet. Bra utrustning kan underlätta att ta sig fram i spåret och att komma i mål.

Rekommenderade artiklar