Att löpträna ger dig bättre kondition och bättre kondition ger dig bättre hälsa, så helt klart kan man springa för bättre hälsa. I samband med löpning så får även hjärtat jobba på och få träning. Din ämnesomsättning ökar och du kommer att gå ner i vikt genom att du springer.

Börja med att se över din träningsutrustning, skorna är väldigt viktiga när du ska löpträna. Känns skorna för dåliga så har du tänkt satsa på detta med löpträning se till att köpa ett eller några par riktigt bra löparskor. Nike har många bra modeller som passar för löpning. Ett par bar skor för löpning kan göra att det känns roligare med träningen.

Till en början så går det inte att springa ett maraton, utan du får börja med kortare sträckor och bygga upp din kondition genom att utöka allt eftersom. Du kanske är helt nybörjare så raska promenader är vad du ska starta med och succesivt öka din takt efter ett tag för att så småningom gå över till lätt jogging.

Därefter när du känner att du har börjat få en hyfsad kondition börja löpa allt mer. Det är lika för all träning egentligen, börja smått och öka allt eftersom. Du kan bygga upp din kondition på olika sätt och för att få variation så kan du med fördel träna något annat vissa dagar och löpning andra.

Rekommenderade artiklar