Home > Hälsa och friskvård > Ta en liten hälsoresa

Ta en liten hälsoresa

mars 4th, 2019

Ibland kan det vara skönt att få komma bort, se nya saker och komma undan vardagslivet. Rikta dig på att göra en liten hälsoresa om året, det kan göra gott för kroppen och sinnet. Förutsatt att du gillar att resa förstås, själva resan är en del av det hälsofrämjande.

Boka in en naprapat

Om du vill hålla dig inrikes behöver du inte åka längre än till huvudstaden. Du kan välja en naprapat i Vasastan som din destination och passa på att boka in dig på ett fint hotell med spaavdelning. Hos naprapaten kan du få hjälp att justera lederna, massera ut elaka knutor i axlar och nacke eller få en första undersökning om du har diffus värk. Efter besöket hos naprapaten kan du njuta av ett bastubad eller flyta runt i poolen och bara njuta.

Besöka Blå Lagunen

Vill du istället åka på en utomlandsweekend kan du testa en resa till Reykjavik, Island. Där finns den naturligt varma källan Blå Lagunen. Det blåa och klara vattnet sägs ha en rad hälsofördelar och är en stor turistattraktion. Du behöver dock inte trängas med turisterna om du åker under lågsäsong. Reykjavik är en liten stad med mycket historia, det är lugnt och trivsamt. Efter ett värmande bad kan du hitta en rad mysiga caféer att fika på och insupa den stressfria atmosfären.

Hyra stuga

Vill du komma bort en längre tid och avskärma dig från stressen och kraven från omgivningen? Att ständigt vara uppkopplad kan vara tillräckligt stressande för en del. Hyr en stuga på landet och åk upp själv. Ta med sakerna som roar dig vare sig det är böcker, tv-spel, träningskläder eller ditt husdjur.