När sommaren nu passerats och hösten så sakteliga kommer närmare så passar det perfekt att ge sig ut i skog och mark. Oavsett vad du gör i naturen så är hösten en fantastisk årstid som verkligen passar perfekt för en rad aktiviteter. Häng med så ska vi komma med lite förslag.

En av de mest självklara höstaktiveteterna är att jaga. Älgjakten till exempel är för många synonymt med hösten och en av årets stora höjdpunkter. Och det är inte själva jakten som alltid är det viktigaste. För många är det naturupplevelsen som är det viktigaste och det är verkligen en avslappnande upplevelse att få sitta i skogen och bara slappna av.

Ett annat alternativ är att ge sig ut och fotografera i naturen. Höstens färger är fantastiska och ofta räcker det med en mobilkamera för att lyckas ta riktigt vackra bilder. Ett perfekt sätt att ta sig runt på är via cykel. Du kan då upptäcka mindre skogsstigar och tillryggalägga längre sträckor än om du promenerar.

Om du inte är den konstnärliga typen så finns det andra roliga aktiviteter. Varför inte förena nytta med nöje? Att ge sig ut och plocka bär är inte bara rogivande. Du får också bär som du kan använda till något roligt. Win-win som man brukar säga.

Så sätt dig ner och fundera över vad du vill hitta på i höst. Detta är bara några alternativ och det finns många andra roliga aktiviteter att ägna sig åt i skog och mark denna höst. Det är bara att ge sig ut.

Rekommenderade artiklar