Slutet av våren och sommaren är den allra bästa årstiden att börja träna på om man vill det eftersom det, till skillnad mot januari när gymmen är som allra populärast, är varmt, ljust och härligt ute. Av den anledningen kommer här några tips på hur man kan utnyttja våren och sommaren för träning.

Joggning och löpning

En härlig vår- eller sommarkväll är på många sätt idealisk för löpning. Eftersom det är ljust länge behöver man heller inte stressa ut i spåret innan det blivit mörkt. Ett bra tips om man inte sprungit så mycket tidigare är att börja med korta rundor, 2-3 km räcker långt.

Cykling

En annan motionsform som också är idealisk under vår och sommaren är förstås cykling. Oavsett om man har en racercykel eller ej så kan man alltid ta sig en cykeltur. Även cykling med lägre intensitet ger bra träning. Ett bra tips kan vara att ta med lite fika på cykelturen och sätta sig och njuta av denna på någon härlig plats.

Kanotpaddling

Ytterligare en bra träningsform för våren och sommaren är kanotpaddling, som framför allt är bra för den som vill ha en tjusig överkropp.

Rekommenderade artiklar