vinter snö

Vinter innebär en hel del mörka kvällar, kyla, snöstorm eller snöblask och det är inte alltid så lockande att bege sig ut och träna under de förutsättningarna men misströsta inte vi ska inspirera dig till att hålla träningen igång även fast det är vinter.

Många är vi som känner det som att vi går i ide under vinterhalvåret för att sedan tina fram under vårkanten och då komma igång med träningen igen, framförallt om man är en sådan som gillar utomhusträning som löpning, cykling, vandring och promenader. Lite kan det ha att göra med att vi bor på den delen av jordklotet som har väldigt få timmar med dagsljus under ett par månader och det gör att vi inte får lika mycket solljus på oss som behövs för att vi ska känna inspirerande och energifyllda. Men istället för att sätta träningen på paus så kan du passa på att testa en hel del effektiva träningsformer som du kanske inte har lust med under sommarens ljusa och härliga kvällar eller som du inte kan för att det saknas rätt förutsättning.

Ta tillfället i akt att prova på ett energifyllt och roligt gruppträningspass på ett gym. Eller varför inte passa på att bygga dina muskler med lite styrketräning. Det kommer fler och fler gym där man inte behöver binda upp sig på helårsprenumerationer vilket underlättar att teckna ett medlemskap när man bara vill gå på inomhusträning under vinterhalvåret. Du kan även passa på att ta en yogaklass under en termin vilket ger dig både träning och harmoni. Simning är också ett bra alternativ att träna under vintern, det ger en allsidig träning och är skönt.

Sen finns det en hel del rolig vinterträning som du kan passa på att testa som faktiskt inte är möjligt på sommaren utan snö. Skidåkning och slalom tränar hela kroppen eller varför inte testa att vandra med snöskor vilket är häftigt att kunna ta sig fram i skog eller på fjäll trots att snön är djup. Skridskoåkning är en annan träning som är rolig och en variant på det är att testa långfärdsskridskor om det finns en uppskottad bana i närheten. Det bästa med vinterträning utomhus är att den gör att du får vistas ute i naturen, njuta av frisk luft och förhoppningsvis ta in solen som ibland tittar fram.

Rekommenderade artiklar