Ett par på ett löpningspass med sin hund

Må bra och ha en god hälsa är väl något som i princip alla vill ha. Ett bra sätt för att må bra är att träna. Här kommer några tips och råd kring träning.

Många tror kanske att man också träna mycket för att träningen ska ge någon effekt på kroppen, men faktum är att det faktiskt räcker med lite motion och rörelse för att uppnå en positiv effekt. En promenad på 30 minuter om dagen kommer man långt med. Än bättre är det givetvis om man får upp det berömda flåset ett par gånger i veckan.

Löpning är på många sätt en oslagbar träningsform eftersom den har så oerhört många positiva effekter på kroppen. Förutom att konditionen förbättras så ökar fettförbränningen och immunförsvaret stärks. Ett bra tips kan vara att ha som mål att springa 5 km två gånger i veckan. Dock är det viktigt att ta hand om fötterna om man springer mycket eftersom dessa är ganska utsatta vid löpning.

En hel del tror nog att man måste ligga på gymmet och lyfta skrot om man ska styrketräna, vilket inte alls stämmer. Det fina är att vi hela tiden går runt och bär på ett gym, nämligen i form av kroppen. Ska man inte bli ett ”Mr Muscle” så duger kroppen gott och väl som motstånd. Det finns många jättebra träningsprogram som man kan göra hemma på golvet och som dessutom ger bra effekt.

Rekommenderade artiklar