Dagarna blir både ljusare och varmare. För den träningssugna blir det allt svårare att hålla sig inne då värmen gör det roligare och roligare att ge sig ut i löpspåret. Så snöra på dig skorna och häng med!

Förutom att varmare temperaturer gör det lättare att ta sig ut finns det andra sätt om du vill motivera dig själv att börja löpa i skog och mark. Ett sätt är att investera i ett nya löparskor. Det är dels bra för din kropp men ger dig också en boost i spåret. Även nya träningskläder kan göra det roligare att ge sig ut.

Om inte nya löparskor räcker eller om du vill ha ytterligare argument för träning utomhus så är det klart vi ska hjälpa dig. Ett ord. Naturen. Den svenska naturen är i sig en fantastisk upplevelse och att kombinera detta med träning är helt klart en vinnande kombination. Spring en runda som du känner till eller varför inte ge sig ut och springa planlöst för ett tag? Möjligheterna är obegränsade.

Ett sätt att motivera sig kan vara att sätta ett mål. Ett exempel är att sikta på att kunna springa en mil. När du gjort det kan du fortsätta och sätta nya mål så att du utvecklas ytterligare. Att sätta upp delmål eller att köpa kläder och tillbehör för att underlätta kan verka väl enkelt, men det funkar faktiskt. Genom att ta bort irritationsmoment blir det lättare för dig att fokusera på det viktiga. Löpningen.

Så ta på dig löpardojjorna så ses vi i spåret!

 

Rekommenderade artiklar